lesni briketi

Za avtomatski sistem kurjenja lesni briketi niso primerni

Posted by

Lesne brikete uvrščamo med ekološko gorivo, saj so proizvedeni iz odpadkov naravnega visoko kaloričnega lesa. Odpadni material se stisne s pomočjo tlaka in brez dodanih kemičnih snovi, kar briketom daje veliko gostoto in izjemno kalorično moč. Na prvi pogled so lesni briketi zelo podobni peletom, le da so bistveno večji. Zaradi svoje velikosti niso primerni za avtomatski sistem kurjenja, ampak jih je potrebno sproti nalagati v peč ali kamin.

Pomembno pa je, da z lesnimi briketi ne boste imeli veliko dela, kot je to v primeru drv. Ko jih boste kupili, bodo že pripravljeni za takojšnjo uporabo, saj so posušeni in zloženi v zelo priročni embalaži. Zaradi nizke vsebnosti vlage lesni briketi oddajajo več toplotne energije, zato v kombinaciji z njihovo gostoto nudijo visoko kalorično vrednost. Briketov pa se boste razveselili tudi vsi tisti, ki vas nenehno kopičenje pepela ob zgorevanju drv spravlja v slabo voljo.

Ogrevanje z lesnimi peleti ima številne prednosti

Ljudje neprestano iščemo najcenejše in najbolj udobne oblike ogrevanja, s katerimi bi dosegli dodatne prihranke in bi popolnoma zadovoljili naše potrebe in želje. Pri končni odločitvi ima pomembno vlogo tudi investicija v ogrevanje, kot tudi cena posameznega energenta. Med najbolj priljubljenimi načini je tudi ogrevanje s peleti, ki pa ni le okolju prijazno, ampak prinaša tudi številne druge prednosti. Zaradi njih se nad tovrstnim načinom ogrevanja navdušuje vse več ljudi.

Sodobne peči na pelete danes omogočajo popolno avtomatizacijo tega načina ogrevanja. To pomeni, da vam ni potrebno skrbeti za neprestano nalaganje zalogovnika, ampak to storite glede na potrebe tedensko ali mesečno. Ker imajo peleti izjemen izkoristek zgorevanja so tudi vaše skrbi zaradi kopičenja popolnoma odveč, s tem pa boste prihranili tudi nekaj časa, ki ste ga sicer morali nameniti čiščenju peči. Pelete je vsekakor vredno pred izbiro preveriti, saj so razlike med ponudniki velike.

Strešna kritina lahko veliko pripomore k sami toplotni izolaciji objekta. Zagotovite si kvalitetno in trajno kritino.