Čistilni servis

Čistilni servis za pranje fasade

Posted by

Čiščenje zunanjih površin je lahko posebej zahtevno. Gre namreč za občasno opravilo, pri katerem naslovimo trdovratno umazanijo, pogosto pa imamo opravka tudi s kakšnimi posebej nedostopnimi kotički, kjer se nabirajo smeti že več let. To velja za različne kotičke okoli hiše, pa tudi na hiši sami, če se odločimo za pranje fasade. Ker je fasada zelo izrazita in jo moramo vzdrževati v kar najlepšem redu, je pametno za ta namen koristiti storitve profesionalnih čistilcev.

Profesionalni čistilni servis lahko ponuja tudi storitve čiščenja zunanjih površin oziroma fasad. To sicer ni nujno, zato se splača najprej pobrskati po ponudbi in se pozanimati o možnostih na tem področju. Nekateri servisi se osredotočajo na čiščenje poslovnih prostorov oziroma čiščenje na domu, torej se ukvarjajo pretežno z notranjimi prostori. Zunanje površine čistijo večji servisi z bogato ponudbo, največ sreče bo seveda pri uveljavljenih ponudnikih, ki lahko zagotovijo odlične rezultate tudi pri zahtevnih opravilih, kot je pranje fasade.

Vsekakor je pametno čistilni servis izbrati za zahtevno delo na večjih površinah, torej za čiščenje fasade večjih objektov. Dodaten izziv so lahko trdovratni madeži ali občutljivi materiali, še posebej steklo ali omet. Profesionalni čistilni servis lahko te izzive naslovi s specializirano opremo in ustreznimi čistilnimi sredstvi, pa tudi z dolgoletnimi izkušnjami, tako da bo pranje fasade res vrhunsko izvedeno.

Pranje fasade v lastni režiji

Včasih se lahko dela lotimo tudi sami, ne da bi pri tem žrtvovali dober končni rezultat. To velja predvsem za manjše objekte, če nimamo opravka s kakšnimi zelo zahtevnimi madeži ali nedostopnimi kotički. Potrebujemo le nekaj opreme, pogosto zadošča že visokotlačni čistilec. A pomislimo, če se čiščenje v lastni režiji res splača – že res, da prihranimo nekaj denarja, a moramo v delo vložiti bistveno več časa in truda, kaj lahko pa se zgodi, da bo pranje fasade velika obremenitev tudi za živce in potrpljenje.