Zobni aparat zvezdice

Prave rešitve za ureditev zobovja

Posted by

Poleg vseh pogostih težav in bolezni lahko naše zobe ogrožajo tudi drugi problemi, morda celo kakšne poškodbe in nezgode, pogosto pa genetski dejavniki, obraba, obremenitve in drugi vzroki. Posledice so različne in do neke mere nepredvidljive, lahko pa običajno računamo na to, da bo možno težave uspešno nasloviti in rešiti, sploh če smo pripravljeni dobro pobrskati po ponudbi zobozdravnikov. 

Rešitve za manjkajoče zobe

Dobre rešitve najdemo tudi v primeru manjkajočih zob. Nenazadnje lahko nadomestimo tudi celotno zobovje, kar nam omogoča proteza all on 4. To je proteza na implantatih, ki omogoča zelo enostavno namestitev, v končni fazi pa ponuja odličen učinek. All on 4 izberejo tisti, ki želijo v celoti nadomestiti manjkajoče zobe, medtem ko lahko posamezni implantati pomagajo tudi pri nadomeščanju posameznih zob.

Zdravljenje z implantati oziroma vsadki je v takšnih primerih zelo učinkovito. Predvsem all on 4 naredi veliko razliko v funkcionalnosti in izgledu zob ter tako močno dvigne kvaliteto življenja, a podobno velja tudi za druge rešitve.

Rešitve za nepravilno izrasle zobe

V primeru nepravilno izraslih zob uporabimo zobni aparat. Zvezdice oziroma fiksni aparat praviloma najbolj priporočamo, če nas zanimajo trajne rešitve z odličnim rezultatom. Tako ima fiksni zobni aparat zelo dober končni učinek, res pa je, da se je treba nanj navaditi, ga redno uporabljati in pristati tudi na kompromis glede izgleda. Za namestitev uporablja tak zobni aparat zvezdice, po katerih je dobil tudi svoj naziv. To so nosilci, ki držijo opornico, ki skrbi za preoblikovanje zob. Ker ima zobni aparat zvezdice, bo na pogled hitro opazen in lahko nekoliko pokvari izgled nasmeha. V končni fazi pa seveda estetiko zobovja močno nadgradi, ko je preoblikovanje zob zaključeno.

Na voljo imamo nekatere alternative. To so snemni zobni aparati, najdemo pa lahko tudi nevidne zobne aparate. Od naprednih ortodontskih rešitev lahko v vsakem primeru pričakujemo odličen rezultat.