Najem plovil

Cenovno ugoden najem plovil

Posted by

Plovila običajno ne veljajo za posebej ugodna, pravzaprav so velike jahte in jadrnice simbol bogastva in luksuza. Če želimo varčevati, se pogosteje odločamo za počitnice ob morju, ne na samih morskih valovih. Posebej ugodni so kampi in počitnice v avtodomu. A kaj lahko se izkaže, da je tudi za najem jadrnice cena precej ugodna in na ta način preživljamo počitnice na nekoliko drugačen način, ne da bi pri tem nastali dodatni stroški!

Gotovo bo najem plovil dražji od najcenejših opcij za preživljanje počitnic na kopnem. Ne moremo premagati cenovno ugodnih opcij, kot je kampiranje. Lahko pa plovila ponudijo bistveno boljšo izkušnjo, s katero je nekoliko višja cena tudi upravičena. Počitnice na jadrnici so cenovno ugodne v primerjavi s počitnicami na kopnem, če ne upoštevamo prav najcenejših možnosti, temveč za primerjavo vzamemo počitnice v hotelu ali apartmaju, dodamo pa še stroške prevozov, hrane in podobno. Izračun pokaže, da je cena za najem plovil pravzaprav ugodna, kaj lahko se izkaže, da so stroški nižji kot pri preživljanju počitnic v hotelu.

Cena za najem jadrnice

Kakšna je torej za najem jadrnice cena? Stroški so odvisni od mnogih odločitev, predvsem od izbranega plovila. Jadrnice veljajo za najcenejše, ponudba se začne že pri okoli 400 evrih za en teden najema. To je cenovno ugodna ponudba, ki s tega vidika prekaša počitnice v hotelu! Tudi kakšnih 800 evrov na teden je ugodna cena glede na to, da bi za recimo pet ljudi v hotelu odšteli morda še več denarja samo za nastanitev za cel teden. 

Ponudba je sicer precej razgibana, tako da za najem jadrnice cena ni povsem fiksna oziroma je ne moremo spraviti v ozek cenovni okvir. Prav tako je lahko najem plovil zelo drag, kar velja za luksuzne jahte, a tudi jadrnice lahko stanejo več tisoč evrov na teden, če se odločimo za večje luksuzne jadrnice.