Husqvarna TC 242TX

Husqvarna TC 242TX je neprekosljiv vrtni traktor

Posted by

Za kar najboljšo izkušnjo pri košnji se je treba opremiti z napredno kosilnico, ki nam zagotavlja brezhibno delo na vsakem terenu. Včasih se resda lahko sprijaznimo tudi s kakšnimi osnovnimi kosilnicami, ki se dobro izkažejo pri košnji domače zelenice, a pogosto se zanimamo tudi za kakšne zelo napredne stroje, s katerimi bo košnja res povsem brezkompromisna. Takšno opremo ponujajo priznane znamke, Husqvarna ima v višjem kakovostnem rangu kar nekaj nadvse prepričljive ponudbe. Tudi druge napredne kosilnice prekosi vrtni traktor Husqvarna TC 242TX, ki dobro odgovori na prav vse potrebe najzahtevnejših uporabnikov.

Pravzaprav je to naprava, ki navduši celo s tistimi funkcijami, za katere niste vedeli, da jih potrebujete. Vsak uporabnik bo hitro prepoznal mnoge posebne prednosti, te odlike pa bo pri delu na terenu znal dobro izkoristiti. Splača se torej vedeti, kaj ponujajo vrtni traktorji Husqvarna, sploh če imamo možnost preizkusiti tudi model Husqvarna TC 242TX.

Kaj zmore Husqvarna TC 242TX?

Ta vrtni traktor je v vseh ozirih naravnost navdušujoč. Predvsem pa je zasnovan tako, da zahtevnim uporabnikom ponudi kar se da prijetno in udobno košnjo na večjih zelenicah. Cilja na profesionalne uporabnike, ki posegajo po napredni opremi in želijo izkoristiti vse njene prednosti. S tem se vrtni traktorji Husqvarna dobro primerjajo z drugimi naprednimi pripomočki za vzdrževanje posestva, to so recimo profesionalne motorne žage Stihl. Jasno je, da gre za napredno opremo, ki je namenjena profesionalni uporabi za zahtevno delo.

Husqvarna TC 242TX to dokazuje že z osnovnimi zmogljivostmi, predvsem z močnim motorjem in zanesljivim pogonom, s širokim kosiščem in glavnimi funkcijami, ki omogočajo zanesljivo delo na vsaki površini. A še bolj pridejo do izraza nekateri detajli, s katerimi se ta model loči od konkurence. V primerjavi z motornimi žagami bi lahko rekli, da je to Stihl 500i – napredna naprava z nekaterimi značilnimi inovacijami, s katerimi takoj pritegne pozornost. Za vrtni traktor TC 242TX so glavni aduti gotovo funkcije, ki omogočajo nemoteno upravljanje naprave po večji površini. Vozilo je možno upravljati s pedali, ki imajo tudi hidrostatični menjalnik, enostavno lahko upravljamo smer in vožnjo. Za natančno košnjo v vsakem kotičku skrbi velik volan, pri delu na večjem posestvu pa je vsekakor nepogrešljiv tudi prilagodljiv tempomat.

Husqvarna TC 242TX že takoj prepriča z nekaterimi posebnostmi

Z vsemi temi inovacijami ponuja Husqvarna TC 242TX neprekosljivo izkušnjo pri vsakdanjih opravilih na večjih parcelah. Traktor praktično sam opravlja svoje delo, uporabnik ga le usmerja po površini, da obdela vsak kotiček. Ob tem bomo uživali v udobju in prijetni izkušnji, piko na i doda recimo tudi deluxe oblazinjen stol, ki olajša večurno delo na terenu.

Husqvarna TC 242TX in drugi vrtni traktorji

Takoj se izkaže, da je ta model nadvse prepričljiv tudi za najzahtevnejše uporabnike. A seveda obstaja tudi druga ponudba, kot obstajajo tudi drugi uporabniki z drugačnimi željami. Morda so jim bolj pomembni nizki stroški, kar gotovo ni odlika, ki bi jo lahko pripisali modelu TC 242TX. Predvsem kakšni domači uporabniki in tisti, ki delajo na manjših zelenicah, se bodo torej pozanimali o alternativah. Te ponuja Husqvarna s svojimi nekoliko šibkejšimi vrtnimi traktorji, ki pa že ponujajo vse, kar potrebujemo za delo v takšnem okolju.

Ena možnost je Husqvarna TC 138 L, ki je precej priljubljena izbira v srednjem zmogljivostnem razredu. To je že zelo prepričljiv vrtni traktor, ki bo odlično opravil svoje delo, tako da je prav tako namenjen predvsem profesionalnim uporabnikom. V primerjavi z modelom TC 242TX mu manjkajo le napredne prilagoditve za optimalno izkušnjo pri zahtevnem delu. Pri redni košnji domače zelenice ali drugega zmerno velikega posestva pa lahko tudi Husqvarna TC 138 L naravnost navduši, saj gre še vedno za vrhunski stroj priznanega proizvajalca. Ima nekoliko manjšo košaro za pokošeno travo in manjšo zmogljivost motorja, a s širokim kosiščem in naprednimi možnostmi upravljanja še vedno ponuja odlično izkušnjo pri delu na terenu. Je primerna alternativa za traktor Husqvarna TC 242TX za tiste, ki želijo nekaj evrov prihraniti.

Husqvarna TC 242TX se uporablja za vzdrževanje parkov in drugih večjih zelenih površin

Dodatki za Husqvarna TC 242TX

Pri vrtnih traktorjih cenimo tudi dodatke, ki nam razširijo nabor možnosti za uporabo na terenu. Sicer bomo še vedno potrebovali tudi nekatere druge pripomočke, omenili smo profesionalne motorne žage Stihl, ki so izvrstna izbira za zahtevno delo z drevjem in grmičevjem. Če se ukvarjamo le s košnjo trave, velikih težav ne bomo imeli in se dobro obnese praktično vsaka kosilnica. Tudi pri enostavnem delu z drevjem ne bomo potrebovali zelo napredne motorne žage. Imamo pa to ponudbo vseeno na voljo, če prepoznamo kakšne posebne zahteve – za zahtevna gozdarska opravila je primerna žaga Stihl 500i, pri košnji zelenice pa uporabimo vrtni traktor Husqvarna TC 242TX z raznimi dodatki, ki odpirajo še nove možnosti pri delu.

Vrtni traktor se pogosto uporablja še za druge naloge. Lahko pripnemo prikolico, pobiralec listja, trosilec gnojil, lahko tudi plužimo sneg in opravljamo še druga dela, s katerimi predstavlja Husqvarna TC 242TX pri delu veliko nadgradnjo v primerjavi z običajnimi sedežnimi kosilnicami.