Parket

Parket in druge talne obloge

Posted by

Predvsem v stanovanjskih prostorih je parket že skoraj samoumevna izbira pri opremljanju pohodnih površin. Je zelo priljubljena izbira, ki se v praksi tudi odlično obnese, zato jo vsekakor lahko priporočimo, seveda pa se moramo zavedati, da ne gre za edino opcijo na tem področju. Na voljo so še razne druge talne obloge, ki se lahko še bolje obnesejo, če znamo pravilno izbrati pravo rešitev glede na pričakovane obremenitve.

V nekaterih primerih parket preprosto ne pride v poštev, včasih pa imamo na voljo več različnih možnosti, med katerimi se odločamo. Tako moramo imeti v mislih vse tiste odlike, ki pridejo v praksi najbolj do izraza.

Prednosti parketa

Gotovo ima parket prednost v tem, da prinaša zelo posrečeno kombinacijo zaželenih lastnosti. Ima čudovit izgled, kar je v stanovanjskem okolju pomembno, a prav tako prepriča s funkcionalnimi lastnostmi, tudi z vzdržljivostjo in odpornostjo na dolgi rok. Za nameček je dostopna tudi cena za parket, če brskamo po ponudbi izkušenih in usposobljenih mojstrov, kot je parketarna Ravbar. Takšni izdelki lahko brez težav prepričajo tudi zahtevnejše uporabnike, ki sicer kolebajo med različnimi izbirami s tega področja.

Parket lahko dobro izkoristimo pri opremljanju različnih stanovanjskih in drugih prostorov. Z njim naslovimo tudi kakšne večje obremenitve, seveda pa moramo priznati, da pridejo pogosto v poštev tudi kakšne druge možnosti.

Parket in alternative

Če pričakujemo večje obremenitve, parket ne more vedno zagotoviti dobre zaščite tal. Poleg tega je les naravni material, ki je nekoliko bolj občutljiv na razmere v okolju in hitro pokaže posledice obrabe. Zato se v kuhinjah in kopalnicah večinoma uporabljajo keramične ploščice. Tudi v drugih prostorih imamo na voljo alternative. V bivalnih prostorih parket včasih nadomestimo z mehkimi talnimi oblogami, ki so prijetne za uporabo in imajo tudi druge učinke. Pomembno je, da s kombinacijo ustrezne opreme dosežemo kar najboljši končni učinek.