sedež za traktor

Kvaliteten sedež za traktor je ključni element vsakega traktorja

Posted by

Res je, da so nam traktorji močno olajšali delo na kmetiji, kar pa ne pomeni, da se tudi kmetje ne spopadajo z nobenimi kroničnimi okvarami sklepov ali boleznimi. Na to močno vpliva tudi udobje, ki si ga ustvarijo pri delu. S kvalitetnim traktorskim sedežem delo ni samo udobno, ampak tudi varno. Na njem kmetje običajno preživijo tudi po več ur dnevno, zato je njegova prava izbira zelo pomembna.

Podobno kot je pisarniški stol nepogrešljiv element vsake pisarne, si tudi traktorske kabine ne moremo predstavljati brez sedeža za traktor. Ta je namenjen udobnemu sedenju med vožnjo in drugimi opravili na kmetiji. Nekateri mu sicer ne posvečajo veliko pozornosti, in je to tisti element pri katerem želi marsikdo privarčevati. Toda v praksi je situacija popolnoma drugačna. Le dovolj vzmeten in zračen sedež za traktor lahko poskrbi za optimalne pogoje dela brez bolečin v sklepih.

Kaj je potrebno upoštevati pri izbiri sedeža za traktor?

Traktor je namenjen tako vožnji po cesti kot tudi po kmetijskih površinah. Običajno gre za neravne terene z veliko luknjami, grbinami in drugimi neravninami. Če sedež za traktor ni dovolj vzmeten, potem občutimo vsako luknjo, kar se sčasoma pozna tudi na naši hrbtenici. Zato je potrebno biti pri izbiri traktorskega sedeža še toliko bolj previden in upoštevati nekaj pomembnih lastnosti, ki jih mora imeti kvaliteten sedež v traktorju.

Za nemoteno delo izberite primerno velikost in obliko sedeža, ki preprečuje utrujenost in bolečine v sklepih. Pozorni bodite na to, da se lahko premika v smeri naprej in nazaj ter navzgor in navzdol. To vam omogoča maksimalno prilagajanje, s čimer boste poskrbeli tudi za njegovo varno upravljanje. Da pa se vsakokrat ne boste spopadali s težavnim vstopanjem in izstopanjem na traktor, poskrbite, da vam sedež za traktor nudi dovolj prostora za nemoteno prehajanje na oziroma iz traktorja.