polnjenje klime

Za učinkovito delovanje klima naprav

Posted by

Polnjenje klime je potrebno izvajati vsako leto, če želite da vaša klimatska naprava deluje še dolgo brez večjih ali dodatnih težav, ki bi vam povzročile dodatne stroške. Polnjenje klime je hiter in enostaven postopek, če ga opravi specializiran servis in serviser z dolgoletnimi izkušnjami.

Polnjenje klime v avtu poteka tako, da se odtesni plin iz avta, izprazni se olje in druge prisotne nečistoče, testira se porast tlaka v avtu, sistem se napolni z novim kvalitetnim oljem, klimo se ponovno napolni s plinom, nato pa se še preveri kakovost delovanja ponovno napolnjene klime. Vsi novi avtomobili izdelani po prvem januarju 2017 morajo imeti klima naprave napolnjene z novim plinom R1234yf, ki manj vpliva na globalno segrevanje. 

Tako je poskrbljeno za ohranjanje in manjše onesnaževanje zraka in okolja. To seveda pomeni boljšo in kvalitetnejše življenje.

Pri polnjenju klime pa se ne sme pozabiti tudi na redno čiščenje, saj se v nasprotnem primeru začnejo v klimatski napravi razmnoževati razne plesni in bakterije, ki pa so lahko močno škodljive človeškemu zdravju.

Pri Trumi najprej izumili plinsko svetilko

Truma je svoje delovanje oziroma poslovanje začelo tako, da so izumili plinsko svetilko. Iznajditelj plinske svetilke je bil tudi ustanovitelj podjetja Truma in to je bil Philipp Kreis. Podjetje je bilo ustanovljeno leta  1949 in od takrat zelo uspešno posluje. Truma je podjetje, ki se zagotovo lahko pohvali s svojo kvaliteto, velikimi dosežki in inovativnimi idejami.  Truma je praktično znana čisto vsem, ki imajo v lasti različne velikosti in vrste avtodomov, saj nudijo zelo široko izbiro počitniških naprav, za enostavno in prijetno bivanje v avtodomih in drugih bivalnih prikolicah.

Truma nudi tudi svetovanje in pomoč pri izbiri njihovih izdelkov, zaposleni v Trumi so vedno pripravljeni podati veliko informacij in pomoč pri izbiri primernega izdelka.

Truma izdelki so na trgu  zagotovo najbolj učinkoviti, inovativni in  kakovostni. To pojasnjuje,  strokovni tisk, ki  redno ocenjuje Trumo, kot najboljšo znamko dodatne opreme za maneverske sisteme prav tako pa tudi za grelne sisteme.