Fiksni zobni aparati

Fiksni zobni aparati za najstnika

Posted by

Fiksni zobni aparati so primerni za ljudi vseh starost, se pa za namestitev aparata odloči tudi vedno več starejših, ki imajo krive in neravne zobe. Nekateri izmed njih v svoji mladosti niso imeli priložnosti za ravnanje zob ali pa kot najstniki niso hoteli nositi zobnega aparata, saj je bil to včasih dolgotrajen proces, ki je lahko trajal tudi deset let. Z najnovejšimi metodami pa s pomočjo fiksnega zobnega aparata, krivost zob odpravimo v dveh letih. 

Fiksni zobni aparati je lahko narejen tudi iz keramičnih ploščic, tako da ha praktično ni videti. Opazi se samo, če nekdo stoji resnično poleg vas. Za takšne nevidne fiksne zobne aparate se odločijo predvsem ljudje, ki v svoji službi veliko nastopajo in govorijo. 

Fiksni zobni aparati se namestijo izredno hitro. V kolikor niste kandidat, ki mu zdravljenje financira država, si morate celoten proces ravnanja zob plačati iz lastnega žepa. V veliko zasebnih ordinacijah ponujajo zobne aparate po različnih cenah. Najbolje je, da izbranega ortodonta pokličete in se pozanimate, katera bo najboljša rešitev za vas in koliko denarja boste za njo odšteli. 

 

Implantati brez operacije in brez bolečin

Implantati brez operacije so nov in inovativen način vstavljanja implantatov v zobno kost, ki jo obvladajo le redki zobni kirurgi v Sloveniji. Če želite med in po vstavitvi implantatov karseda čim manj trpeti, se dobro pozanimajte, katera izmed mnogih zasebnih zobnih ordinacij bo primerna za vas. 

Implantati brez operacije so praktično neboleči, saj tako ni neprijetnega rezanja in šivanja. S pomočjo implantata si pacienti brez zob ponovno omogočijo lep in sijoč nasmeh, saj jin na implantate namestijo umetne zobe, ki so narejeni ih visoko kvalitetnih materialov in dajejo videz naravnih zob. 

Implantati brez operacije so nam omogočeni takrat, ko imajo dobre pogoje in je naša čeljust optimalno zdrava ter pripravljena za takojšni poseg.