Cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev

Na kaj paziti pri zasebnih zobozdravnikih?

Posted by

Samoplačniške zobozdravstvene storitve predstavljajo odlično priložnost za tiste, ki iščejo posege, ki niso vključeni v zdravstveno zavarovanje. Pa tudi v nekaterih drugih primerih je bolj smiselno obiskati zasebno ambulanto, če recimo iščemo storitve višjega standarda in kakovostne izdelke iz boljših materialov. A kar nekaj stvari moramo pri izbiri takšnega izvajalca upoštevati, če se nočemo ušteti.

Cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev

Verjetno lahko cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev postavimo kar na prvo mesto med dejavniki, ki odločajo o izbiri izvajalca teh storitev, hkrati pa je prav to tudi podatek, pri katerem se lahko opečemo. Pogosto namreč iščemo kar se da ugodno opcijo, pozabimo pa na to, da je običajno bolje plačati nekoliko več in uživati višji standard storitev in izdelkov.

Samoplačniški zobozdravniki so precej dragi, tega ne gre zanikati. Še posebej, če smo vajeni storitev, kritih s strani zavarovanja – od brezplačnih pregledov in zdravljen bomo preskočili na razmeroma drage storitve, pri katerih bo cenovna razlika očitna. Cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev vključuje tudi nekatere storitve, ki bi jih lahko koristili tudi v sklopu zdravstvenega zavarovanja, tako da lahko neposredno primerjamo cene, mnogo pa je seveda tudi takšnih storitev, ki jih zavarovanje ne krije.

Kakovost izdelkov in storitev

Cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev sam po sebi še ne pove veliko, gotovo pa ne dovolj, da bi lahko zanesljivo primerjali različne izvajalce. Veliko več šteje kakovost izdelkov in storitev, saj prav to pravzaprav plačujemo. To pomeni, da je večinoma pametno za posege odšteti nekaj več, če smo s tem deležni boljše oskrbe.

Do neke mere že cenik samoplačniških zobozdravstvenih storitev pove, kaj lahko od nekega izvajalca pričakujemo. Najcenejši ponudniki načeloma ne veljajo za povsem zanesljive, sploh če iščemo kakšne naprednejše izdelke in materiale višje kakovosti. Treba bo najti kompromis, ki zagotavlja zadovoljstvo za vse vpletene, vedno pa je bolje plačati nekoliko več za dobro izveden poseg.